Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen 2018-03-01T16:01:37+00:00
Is er een verschil tussen een poly- en monokristallijn paneel? 2018-03-01T16:15:40+00:00

Het enige wezenlijke verschil tussen poly- en monokristallijne panelen is dat de zwarte monokristallijne zonnepanelen een iets hogere efficiëntie hebben dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. Dit houdt in dat de zwarte zonnepanelen in principe in staat zijn om meer opbrengst per vierkante meter te halen uit zonne-instraling. Echter, dit is alleen het geval op niet te warme zonnige dagen, oftewel dagen met hoge zonne-instraling. Op de overige dagen, warme zonnige dagen en bewolkte dagen, zullen de polykristallijne beter presteren. Aangezien we in Nederland vrij weinig dagen hebben met volle zonne-instraling zien we dat de verschillen in opbrengst tussen poly- en mono-kristallijne panelen over het jaar gemeten klein zijn. Vandaar dat ons advies is: gaat u voor de beste verhouding tussen opbrengst en geïnvesteerd vermogen, dan gaat u voor polykristallijne zonnepanelen. Gaat u voor een goede opbrengst maar vindt u het uiterlijk ook belangrijk, dan moet u gaan voor de volledig zwarte monokristallijne zonnepanelen.

Werken jullie veilig en met eigen monteurs? 2018-03-01T16:10:41+00:00

Ja, Ice Energy kan met trots zeggen dat wij onze eigen monteurs in dienst hebben die allemaal gecertificeerd zijn en veilig werken.

Wat is een omvormer? 2018-03-01T16:07:05+00:00

Een omvormer is een belangrijke schakel in het zonne-energiesysteem. Een omvormer zet namelijk gelijkstroom om in wisselstroom. De zonnepanelen wekken gelijkstroom op en in huis hebben wij wisselstroom nodig.

Hoe monteren jullie op een schuin pannen dak? 2018-03-01T16:05:38+00:00

Hoe worden panelen op uw dak gemonteerd?
De montagesystemen die wij gebruiken, zijn van Clickfit EVO en bestaan uit gepatenteerde dakhaken, rails en montagemateriaal. De componenten en accessoires zijn stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De dakhaken, koppelstukken en klemmen bestaan uit Magnelis. De zelfhelende coating van zink, aluminium en magnesium beschermt de onderdelen tegen corrosie. De overige componenten en accessoires zijn gemaakt van eersteklas aluminium of van uv-gestabiliseerd kunststofcomposiet.

In uitzonderlijke gevallen zijn de dakpannen te poreus of is zijn de panlatten niet geschikt om met dit type haak te werken. In die gevallen maken we gebruik van schroefhaken. Zodoende worden de dakpannen ontlast. Dit is echter enkel het geval bij een zeer poreuze pan. In die gevallen is het vaak ook de vraag of het niet wijzer is om eerst het dak te renoveren alvorens panelen te plaatsen. Dit kan een van onze specialisten op locatie vaststellen.

Hoe werkt het salderen? 2018-03-01T15:59:07+00:00

Salderen – terugleveren van energie met zonnepanelen
U heeft zonnepanelen, die wekken stroom op. Die stroom gaat van de omvormer naar meterkast. Daarvandaan worden de apparaten die op dat moment elektriciteit vragen gevoed. Als de panelen net zoveel opwekken als uw woning gebruikt komt de meter tot stilstand.
als u meer stroom opwekt dan u op dat moment nodig hebt gaat het langs de meter terug het net op. Een deel van de opgewekte energie verbruikt u direct zelf. Het overschot levert u terug aan het openbare elektriciteitsnet. Maar s ’avonds, als de zon niet schijnt, gebruikt u ook energie. Deze energie levert uw energiebedrijf.

Salderen?
Op de jaarrekening van de energieleverancier staat hoeveel energie u geleverd heeft gekregen van het energiebedrijf en hoeveel energie u aan het energiebedrijf heeft geleverd. Dat staat vermeld in kWh.
De kWh die u heeft terug geleverd wordt van de verbruikte kWh afgetrokken. Het saldo is uw netto verbruik. Deze aftreksom noemen we salderen.

Het salderen is opgenomen in de Elektriciteitswet van 1998, dit betekent dat iedere energieleverancier verplicht is om hieraan mee te werken.

Hoe werken zonnepanelen? 2018-03-01T16:05:59+00:00

Een zonnepaneel is gemaakt van silicium. Een materiaal welke stroom opwekt zodra de zon er op schijnt. In een zonnepaneel zitten vaak 60 vierkante cellen. Zodra een zonnestraal een zonnecel raakt begint er een stroom te lopen. Deze stroom heet gelijkstroom/DC stroom. Dit zit bijvoorbeeld ook in de batterij van uw telefoon of elektrische auto.

Zo werkt het
1. Zonnepanelen zetten het zonlicht om in gelijkstroom.
2. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Nu is de stroom geschikt voor gebruikt
3. U kunt de wisselstroom direct gebruiken voor apparaten in uw huis. Duurzaam én goedkoop!
4. Alle stroom die u niet direct gebruikt, vloeit automatisch terug naar het net. Deze terug-levering verrekent uw energieleverancier automatisch met uw stroomverbruik. Met als resultaat geen stroomkosten.